top of page

Een paar woorden na IBC 2015 over het hedendaagse digitale film maken, 3d animatie en Professioneel

Focus op productie van TV-commercials, 3D animatie Promo video, online-promotiefilms, 3D LOGO animatie en professionele fotografie.

Zoals u goed weet, is digitale media een hard feit en om hier te blijven.

IBC 2007, Ik was er toen het bedrijf "RED" hun eerste RED camera aankondigde

(''RED ONE'', gebaseerd op de RAW bestand opname van digitale spiegelreflexcamera's, het RED team ontwierp een camera, in staat om RAW, 4K beelden bij maximaal 30 kaders per seconde op te nemen. Digitale film, op een moderne schaal was geboren.) En ik en ik besefte dat 'dit het einde van het analoge film maken' was.

Nu, 8 jaar later is er geen twijfel meer dat het tijdperk van het digitale film maken is begonnen. Van kleine online budget-producties tot Hollywood kassuccessen, alle gaan over naar digitaal. Er zijn geen stands meer met analoge apparatuur of materialen. De overgang is voltooid.

Nu zijn we allemaal makers van film/video

(in werkelijkheid, omdat er geen filmmateriaal meer is, zijn wij allen videomakers) en fotografen zijn blij zich aan te passen aan dit nieuwe digitale leven dat makkelijk en relatief betaalbaar is voor iedereen.

Dit is ook goed nieuws voor onze klanten die trendy en chique TV-commercials willen, online promotie films (promo video), 3D-animaties, invoering video's, professionele foto's etc. voor hun promotionele doeleinden. Dit is zeer belangrijk vooral in tijd van economische crisis zoals vandaag de dag, om neuwe klanten te maken en hun te stimuleren in hun verkoop.

Waarom is dit goed nieuws? een simpel antwoord zou zijn: alle budgetten voor het maken van een video zijn dramatisch laag.

Nog maar tien jaar geleden, voor een eenvoudige promo video of low-budget TV-commercial moesten we werken met een grote groep mensen als crew. We moesten grote studio's huren voor postproductie, 3D-animatie of motion graphics en geluid. Nu, in digitale tijden, kunnen we mooie promoties of commercials maken in onze kleine studio in 4K of Full HD uitzendingen met Hi-end kwaliteit, betaalbare en aantrekkelijke

motion graphics en 3D of 2D animaties.

Begrotingen daalden maar liefst 10:1 vergeleken met slechts 5 jaar geleden.

Bijvoorbeeld; wij als '' Magic Eye Studio Amsterdam'', kunnen een 10 sec. Full HD promo video maken (3D-animatie & motion graphics met extra filmen indien nodig). De kwaliteitsnorm zoals in een TV reclame.

Ongeveer vergelijkbaar met een klein budget, €550 inclusief BTW, alles-in 1.

Wow, is het niet waanzinnig?

In professionele fotografie zijn de veranderingen net zo dramatisch als in filmwereld. Alle materialen voor film, laboratoria, extra verlichting en extra crew kosten kunnen nu volledig binnen het budget worden gedekt.

Zoals in Hotel, Restaurant en Cafe (HORECA) fotografie waarvoor zowel interieur en exterieur opnames nodig zijn, krijgen wij verbazingwekkende resultaten met onze nieuwe, scherpe, low-light, lichtgewicht digitale camera's en ijzerscherpe lenzen. Digitale nabewerking maakt het resultaat van horeca foto's glanzend en mooi voor onze klanten in hun online of print gebruik.

Dankzij hoge dynamische bereikbare (HDR) afbeeldingen kunnen wij in zeer laag, natuurlijk licht werken en kunnen we alle details perfect op hun plaats krijgen. Een ander prachtig voordeel van de nieuwe post-software is zijn verbindingskracht.

Nu kunnen wij zelfs diverse foto's van het intereur zoals in kleine hotelkamers maken en kunnen wij het samenstellen op onze werkplek. Vervolgens kan de eigenaar van het kleine hotel elke hoek van de kleine hotelkamer promoten. Deze nieuwe technieken hebben ook een heleboel voordelen voor architectuur fotografie.

Onroerend-goed bedrijven vragen ons nu onmogelijke opnamen nadat ze de mogelijkheden van onze nieuwe digitale camera's hebben gezien en post-processing mogelijkheden.

En wat denk je, de kosten voor de klant voor al dit geweldige fotografiewerk is onder de €100, - voor iedere foto. Alle prijzen zijn natuurlijk allemaal alles inclusief...

Na IBC 2015 in Amsterdam, kan ik zeggen dat iedereen beste kwaliteit, Hi-end promotionele films (promo video), bedrijfsfilms, TV-reclame, 3D animaties and motion graphics ect. kan krijgen, of enigerlei professionele foto's binnen hun budget.

Zowel starters die een beperkt budget hebben maar toch hun nieuwe bedrijf willen promoten als sterke oudere ervaren bedrijven die hun verkoop een boost willen geven kunnen de beste kwaliteit promo's krijgen voor deze betaalbare prijzen voor on-line promotie.

Volledige HD uitzendingen zijn de norm op dit moment. 4K is klaar. 8K is op weg. HDR TV is de nieuwe doelstelling voor de grote concerns. IP-TV's en Smart TV's zijn vandaag de dag de meest populaire opties. We hebben alle mogelijkheden om te kunnen kiezen wat wij zouden willen kijken.

Online promotie krijgt een reactie. Mensen kijken iedere dag YouTube op slimme apparaten. Nu is tijd voor YouTube commercials en online promo-video's.

Ik denk dat het tijd is om te zeggen: Rust in Vrede Traditionele TV.

Mensen zijn nu online.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Vimeo Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page