top of page

Een paar woorden na IBC 2015 over het hedendaagse digitale film maken, 3d animatie en Professioneel

Focus op productie van TV-commercials, 3D animatie Promo video, online-promotiefilms, 3D LOGO animatie en professionele fotografie.

IBC 2015 Amsterdam, Foto door Kaan Sensoy, Magic Eye Studio Amsterdam

Zoals u goed weet, is digitale media een hard feit en om hier te blijven.

IBC 2007, Ik was er toen het bedrijf "RED" hun eerste RED camera aankondigde

(''RED ONE'', gebaseerd op de RAW bestand opname van digitale spiegelreflexcamera's, het RED team ontwierp een camera, in staat om RAW, 4K beelden bij maximaal 30 kaders per seconde op te nemen. Digitale film, op een moderne schaal was geboren.) En ik en ik besefte dat 'dit het einde van het analoge film maken' was.

RED ONE

Nu, 8 jaar later is er geen twijfel meer dat het tijdperk van het digitale film maken is begonnen. Van kleine online budget-producties tot Hollywood kassuccessen, alle gaan over naar digitaal. Er zijn geen stands meer met analoge apparatuur of materialen. De overgang is voltooid.

Nu zijn we allemaal makers van film/video

(in werkelijkheid, omdat er geen filmmateriaal meer is, zijn wij allen videomakers) en fotografen zijn blij zich aan te passen aan dit nieuwe digitale leven dat makkelijk en relatief betaalbaar is voor iedereen.

Dit is ook goed nieuws voor onze klanten die trendy en chique TV-commercials willen, online promotie films (promo video), 3D-animaties, invoering video's, professionele foto's etc. voor hun promotionele doeleinden. Dit is zeer belangrijk vooral in tijd van economische crisis zoals vandaag de dag, om neuwe klanten te maken en hun te stimuleren in hun verkoop.

IBC 2015 Amsterdam

Waarom is dit goed nieuws? een simpel antwoord zou zijn: alle budgetten voor het maken van een video zijn dramatisch laag.

Nog maar tien jaar geleden, voor een eenvoudige promo video of low-budget TV-commercial moesten we werken met een grote groep mensen als crew. We moesten grote studio's huren voor postproductie, 3D-animatie of motion graphics en geluid. Nu, in digitale tijden, kunnen we mooie promoties of commercials maken in onze kleine studio in 4K of Full HD uitzendingen met Hi-end kwaliteit, betaalbare en aantrekkelijke

motion graphics en 3D of 2D animaties.