top of page

Fotograferen van 50 monumenten in Amsterdam voor "Patrimonia Amsterdam"

Het is een beetje laat voor deze blogpost omdat ik dit werk reeds in juni 2017 heb gedaan. Echter, ik ben een beetje lui en traag maar het is altijd leuk om ervaringen te delen.

Paradiso Amsterdam, Monument Fotografie
Beurs Van Berlage, Clean Foto

Patrimonia Amsterdam vroeg mij in medio mei van dit jaar om 50 foto's te maken van geselecteerde monumenten voor hun unieke bordspel (veel mensen zeggen : het Monopolie van Amsterdam).

Het was erg leuk om met Otto en Esther kennis te maken (fantastische ontwerpers en intelligente mensen) maar zoals meestal in onze sector hebben ze een korte deadline. De verwachting was om een resultaat te krijgen vergelijkbaar met de stijl van mijn eigen fotografie.Tussen twee haakjes, ik moet bekennen dat dit het werk is die een professionele fotograaf wil! Ik moest 50 van de meest belangrijke monumenten van Amsterdam fotograferen en dit in ongeveer een maand zien af te krijgen. De weersomstandigheden zijn niet fotografie-vriendelijk tijdens mei en juni in Amsterdam.

We hebben hier regen nodig voor het opvullen van de grachten zoals u weet.

Ook is er deze tijd van het jaar een overload aan toeristen die allemaal selfies maken vóór deze monumenten.

Maar dit een makkelijke strijd voor een fotograaf en is het niet moeilijk om een droge dag te vinden en een beetje vroeger dan de toeristen op te staan voor het nemen van de beste foto's.

En dan is er nog de nooit eindigende verbouwingen en restauraties. Dat kost enorm veel tijd op Photoshop.

Monument Before